lördag 12 juli 2008

Första rabarbern



Den 27 april plockade vi första rabarbern i trädgården. Det blev inte så mycket örstås så jag blandade ut den med frysta hallon. Och sen ett havretäcke på och så hade vi vårens första paj.

Jag använder det här uråldriga receptet från Arla. Det blir inte en smulpaj, utan tack vare den enorma mängden smör blir det ett krispig, nästan kolasmakande täcke.

Ofta varierar jag dock och lägger i ca 2 dl havregryn och lite, lite mer mjöl och får då en fortfarande krispig och mycket knaprig paj:

3 stänger rabarber
1 litet paket frysta hallon
potatismjöl
100 g smör eller margarin
2 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1 krm bakpulver
(2 dl havregryn)
(2 msk vetemjöl)

Baka i ugn på 200 grader(viktigt med den höga värmen) i 20-30 minuter, eller tills ytan fått fin färg. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Inga kommentarer: